Night Visions -poiminnat viikonlopulle, osa 1.

Pohjoismaiden suurin genre-elokuvafestivaali Night Visions käynnistyi keskiviikkona ja jatkuu sunnuntaiaamuun. Yksi suosituimmista kotimaisista elokuvafestivaaleista tarjoilee valikoidun kattauksen fantasia-, kauhu-, toiminta- ja scifi-elokuvia Helsingin Kinopalatsissa. Neljän päivän ja yhden yön aikana nähtävistä 41 pitkästä elokuvasta ehtii vielä nähdä parhaita paloja, jos lippujen hankinta on syystä tai toisesta jäänyt viime tippaan.

Syksyn odotetuimpien uutuuksien ohella ohjelmistossa on valikoima kulttiklassikoita, jotka nähdään nyt ensi kertaa Suomen valkokankailla sensuroimattomina. Mediaposse Helsingin Heidi Merima ratsasi tarjonnan ja laati suositukset lauantaille 24.11.

Lauantain parhaimpiin lukeutuvat tulevat Pohjoismaista. Tanskalaisohjaaja Rasmus Kloster Bron Cutterhead keräsi eurooppalaisilta elokuvafestivaaleilta peräti viisi ehdokkuutta, mutta palkinnot jäivät -yllättävää kyllä- saamatta.

Islantilaisen Börkur Sightorssonin käsikirjoittamaa ja ohjaamaa Vulturesia on puolestaan soviteltu Nordic Noir -kategoriaan, mutta kyseessä on jotain paljon parempaa. Pahempaa. Molemmista elokuvista on näytökset tänään, lauantaina 24.11. Lisätiedot alla.

 

Lauantai klo 12.30: Cutterhead (Tanska 2018)

 • Kesto: 84 min
 • Ohjaus: Rasmus Kloster Bro
 • Käsikirjoitus: Rasmus Kloster Bro, Mikkel Bak Sørensen
 • Tuotanto: Amalie Lyngbo Quist
 • Kuvaus: Martin Munch
 • Musiikki: Søs Gunver Ryberg
 • Rooleissa: Christine Sønderris, Samson Semere, Kresimir Mikic, Salvatore Striano, Adrian Heili, Lilli Fernanda Kondrup

 

Ohjaaja Rasmus Kloster Bro on onnistunut vangitsemaan klaustrofobisen tunnelman paremmin, kuin yksikään kauhuohjaaja tätä ennen. Tarina on äärimmilleen pelkistetty; henkilöitä on kolme ja keskeisiä tapahtumapaikkoja vain yksi. Kööpenhaminan metrotunnelityömaalla tapahtuu onnettomuus, joka eristää nuoren ja naiivin toimittajanaisen maanalaiseen painekammioon kroatialaisen konkariduunari Ivon ja eritrealaisen Bharanin kanssa.

Juoni rakentuu henkilökemioiden varaan, eikä päästä hetkeksikään otteestaan. Etenkin Christine Sønderrisin tarkasti näyttelemä, moraalisesti arveluttava toimittajanainen Rie tuo kuolemanpelon suoraan katsojan iholle.  Maan alla olevassa teatterisalissa joutuu miettimään, kannattaako paeta varmuuden vuoksi vai jäädäkö katsomaan, miten henkilöhahmojen käy.

Osta lippusi ja lähde kokeilemaan, alkaako piilevä klaustrofobiasi oireilemaan.. osallistu keskusteluun hashtageilla #nightvisionsfestival #mphfestareilla

Lauantai klo 18.40: Vultures (Islanti 2018)

 • Kesto: 91 min
 • Ohjaus ja käsikirjoitus: Börkur Sightorsson
 • Tuotanto: Agnes Johansen, Baltasar Kormakur
 • Kuvaus: Bergsteinn Björgulfsson
 • Musiikki: Ben Frost
 • Rooleissa: Gisli Örn Gardasson, Baltasar Breki Samper, Marijana Jankovic, Anna Prochniak, Runar Freyr Gislason

Islantilaisveljesten kokaiinikeikka lähtee menemään pahasti sivuraiteille, kun huumeita vatsassaan kuljettanut kuriiri ei saa pinnistettyä paketteja ulos. Kun lastia odottelevat diilerit ja pahaa aavistelevat poliisit hengittävät niskaan, kuriiriparan ummetus vain pahenee.

Elokuvan nimi Vultures tarkoittaa haaskalintuja ja osuu naulan kantaan. Kuvittele, miltä itsestäsi tuntuisi, kun istuisit pöntöllä pinnistämässä ja hetki hetkeltä aggressiivisemmiksi muuttuvat haaskalinnut pyörisivät ympärilläsi odottamassa saalistaan. Kiertäisivät ympärilläsi kehää ja tulisivat lähemmäs joka kierroksella…

Osta lippusi ja lähde testaamaan oman vatsasi kestävyyttä…. osallistu keskusteluun hashtageilla #nightvisionsfestival #mphfestareilla

Tsekkaa myös 18.30 alkava Summer of 84 (Kanada/USA 2018) ja viereisessä salissa 18.45 alkava The Wind (USA 2018), amerikansuomalaisen Emma Tammen esikoinen. Psykologista kauhua parhaimmillaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *