Keskiviikon välikuolema #4

Syntax Error

Kaikki alkoi jo olla kunnossa, mitä TFW Konalan haasteeseen tulee. Sain kiinni motivaatiostani ja ”urheilijaminänikin” alkoi heräillä. Sitten iskivät stressi, unettomuus ja paniikkikohtaukset.

En ole kärsinyt paniikkikohtauksista vuosiin, mutta toissapäivänä, kesken illallisen, aloin yhtäkkiä hyperventiloida ja olin varma, että kuolen. En tiedä, mistä tämä paniikki nyt yhtäkkiä tuli. Toki, minulla on stressiä työssä, koulussa ja niin edelleen, mutta stressin määrä ei ole muuttunut viime vuosien aikana.

Ainoa, missä on tapahtunut muutoksia, on sydänlääkitykseni. Oloni on ollut fyysisesti melko huono. Paniikin syy voi hyvinkin olla stressin ja huonovointisuuden lisäksi huonosti nukutuissa öissä.

Ei siinä mitään, kaikilla on joskus huonompia aikoja. Mutta minkä vuoksi ihminen alkaa huonosti voidessaan myös syödä huonosti? Kaikille tuskin käy näin, mutta tunnen itseni lisäksi suuren joukon ihmisiä, jotka vetoavat huonosti syödessään stressiin tai muuhun kuormitukseen.

Voimani eivät ole viimeisten parin päivän aikana kerta kaikkiaan riittäneet siihen, että olisin pitänyt kiinni ruokarytmistä tai ylipäätään edes syönyt jollain tapaa järkevästi.

Oma kierteeni menee suunnilleen näin: stressi –> unettomuus –> ahdistus –> ahdistuksen aiheuttama ruokahaluttomuus –> syöminen jää väliin –> voimattomuus –> voimattomuuden korjailu sokerilla –> huono olo –> lisästressi –> pahempi unettomuus –> pahempi ahdistus –> syön entistä vähemmän ja huonommin -ja niin edelleen.

Tiedän, että oloni paranisi ainakin vähän, mikäli pitäisin kiinni ruokarytmistä ja muista asioista, joihin voin vaikuttaa. Mutta minä kuulun valitettavasti siihen ihmisryhmään, joka menee ahdistuessaan henkisesti täysin jumiin.

Toimintakyvyttömäksi.

Syntax Error.

Tämä voimattomuus ja toimintakyvyttömyys johtaa myös siihen, että en pääse aamulla sängystä ylös -tämän vuoksi eilisaamun Hurrikaani jäi väliin. Treenin väliin jääminen aiheuttaa morkkiksen, joka pahentaa jumia entisestään.

Tänään illalla olisi vuorossa haasteeseen kuuluva voimatreeni, johon todellakin haluaisin osallistua. Mutta sitä ennen olisi saatava syötyä, koska voimani eivät muuten riitä kotoa lähtemiseen. Saati treenaamiseen.

Sain onneksi akuuttiajan lääkäriltä, joka on vastuussa lääkemuutoksistani. Jää nähtäväksi, mitä tapahtuu. Ja nyt te, joilla on vastaavia kokemuksia toimintakyvyttömyyksistä; olisi kiva kuulla, miten huijaatte itsenne näiden jumien ohi.

Kaikki vertaisten neuvot ovat tervetulleita.

EDIT; selvisin onneksi illan haastetreeniin ja täytyy sanoa, että vaikka olen todella poikki, olo on todella hyvä sekä fyysisesti, että henkisesti. Jospa tässä saisi ensi yönä nukuttua taas kunnolla, niin maailma voisi näyttää loppuviikolla huomattavasti valoisammalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *